Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Αρνάκι εξοχικό "αλλιώς"

Το αρνάκι μας φέτος έμεινε παραπονεμένο… φάγαμε άλλο αρνάκι ωραιότατο στη σούβλα… μετά από τόσες μέρες, νομίζω πως θα ήταν ωραία να ξαναθυμηθούμε την γεύση του. Βέβαια σούβλα δεν έχουμε, οπότε θα το κάνουμε στο φούρνο εξοχικό… αλλιώς!!!


Υλικά:
 
1 κιλό αρνάκι σε κομμάτια

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα, κομμένα σε κύβους

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια

2-3 σκελίδες σκόρδο

½ κούπα ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φυτίνη

αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

δενδρολίβανο

θυμάρι

ρίγανη

μπούκοβο (προαιρετικά)

130γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους

χυμό ενός λεμονιού


Εκτέλεση:
 
Πλένουμε το αρνάκι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.  Το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα.
Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στο ταψί. Βάζουμε το μείγμα του αρνιού σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ταψί. Κλείνουμε καλά το φαγητό μέσα στις λαδόκολλες, ώστε να μην φύγουν τα υγρά του.

Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες σχεδόν στους 180ο C βαθμούς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μαρουλοσαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.