Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Σκωτσέζικα αυγά "Scottish eggs"

«Alba gu bràth»που μεταφράζεται ως «Σκωτία για πάντα» αποτελεί έκφραση της Κέλτικης γλώσσας της Σκωτίας.
Η πανέμορφη Σκωτία με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα κάστρα, τα μαγευτικά Χάιλαντς, τη λίμνη Λόχνες (Loch Ness) που φιλοξενεί το περίφημο τέρας της και το ουίσκι, έχει και καλό φαγητό. 
Τα σκωτσέζικα αυγά θεωρούνται φαγητό για picnic, για αυτό και δεν τρώγονται μόνο ζεστά. Κάτι ξέρουν οι Σκωτσέζοι!!!


Υλικά:


4 αυγά βρασμένα (σφικτά)

1 κουταλιά αλεύρι

650γρ χοιρινά λουκάνικα

1 αυγό

τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση:


Βράζουμε τα αυγά, τα καθαρίζουμε και τα τυλίγουμε στο αλεύρι.

Ανοίγουμε τα λουκάνικα, ξεφλουδίζουμε τη μεμβράνη τους , τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Τυλίγουμε με τη γέμιση των λουκάνικων γύρω-γύρω κάθε αυγό.

Χτυπάμε το ωμό αυγό. Βουτάμε κάθε αυγό, πρώτα στο ωμό αυγό και μετά στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τα αυγά σε αρκετό λάδι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα  τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λίπος τους.

Σερβίρουμε τα Scottish eggs ζεστά ή κρύα με dip κόκκινης σάλτσας ή ketchup και σαλάτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου