Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Tia Maria "The Jamaican Goddess"


Το Tia Maria είναι ένα εξωτικό μείγμα από φυσικό εκχύλισμα βανίλιας και του καλύτερου φρέσκου τέλειου καβουρντισμένου καφέ. Τη μοναδική του γεύση συμπληρώνει το Τζαμαϊκανό ρούμι. Ένα χαρμάνι από χρυσοκόκκινες κεχριμπαρένιες αποχρώσεις με μια δόση καραμέλας που απογειώνει τη γεύση του, κάνοντάς το ιδανικό mix για εξωτικά κοκτέιλ.

Η ιστορία του Tia Maria είναι ιδιαίτερη!!! Όλα ξεκίνησαν στην Τζαμάικα στα μέσα του 17ου αιώνα όταν μια όμορφη ισπανίδα, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και το νησί. Αιτία ήταν οι αναταράξεις που δημιουργήθηκαν στο νησί, λόγω των αποικιακών πολέμων της εποχής. Ενώ η οικογένεια της έτρεχε να σωθεί, μια θαρραλέα υπηρέτρια της κατάφερε να διασώσει το πολυτιμότερο θησαυρό της οικογένειας; ένα μικρό κουτί που περιείχε ένα ζευγάρι μαύρα μαργαριταρένια σκουλαρίκια και ένα αρχαίο χειρόγραφο με τη συνταγή ενός μυστηριώδους λικέρ. Η κοπέλα θέλοντας να ευχαριστήσει την υπηρέτρια της για το θάρρος και την αφοσίωση της σε αυτή και την οικογένεια της, έδωσε στο λικέρ το όνομα της: Tia Maria!
Τη δεκαετία του 1950, ο Δρ. Kenneth Leigh Evans, δοκίμασε ένα Tia Maria, σε κάποιο φιλικό του σπίτι. Συνεπαρμένος από την πρωτότυπη και χαρακτηριστική του γεύση, θέλησε να προχωρήσει στην παραγωγή του και να το εισάγει στην αγορά. Από τότε, το Tia Maria έγινεη γνωστή σε όλους μας ετικέτα, χτίζοντας έτσι ένα μακρύ κατάλογο πιστών οπαδών.
Μετά από τρεις δεκαετίες, στα 1980’s, το Tia Maria αναγνωρίστηκε παγκοσμίως με την πρώτη του τηλεοπτική διαφήμιση. Χάρη στην αισθησιακή ομορφιά της Iman - supermodel  της εποχής και σύζυγος του David Bowie - το Tia Maria απέκτησε μια εξωτική εικόνα και εισήγαγε μια νέα γενιά στο μυστηριώδη σκοτεινό λικέρ.
Σήμερα, το Tia Maria αποτελεί ένα εξωτικό μείγμα των τάσεων, ιδεών, πολιτισμών, και της σκέψης του σύγχρονου κόσμου. Ακόμα και σήμερα, το Tia Maria διατηρεί εκλεπτυσμένο το γούστο του και την ποιότητα του, παραμένοντας πιστό στην αρχική του γοητεία, αυτής που τράβηξε την προσοχή του Δρ Evans και πολλών άλλων.
Πίνετε σκέτο με πάγο, ως συστατικό σε κοκτέιλ, με καφέ, με γάλα και πάγο ή χρησιμοποιείται σε γλυκά, όπως το Tia Maria torte.
Κάποια από τα κοκτέιλ που έχουν ως συστατικό τους το Tia Maria είναι τα: Tia Espresso Martini, Dark Tia, Skinny White Russian, Mojitia, Maria LOrange και Tia Ginger. www.tiamaria.com
Πριν σας αποχαιρετήσω, θα ήθελα να σας πω την ιστορία που διάβασα για το πώς δημιουργήθηκε το Tia Espresso Martini. Φήμες λένε πως τη δεκαετία του 1980, η Ναόμι Καμπέλ πήγε ένα βράδυ στο Freds bar του Λονδίνου, όπου εργαζόταν ο διάσημος bartender Dick Bradsell - ο βασιλιάς των κοκτέιλ, όπως χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα The Observer – και του ζήτησε ένα ποτό για να τη ξυπνήσει. Έτσι, ο Bradsell έβαλε στο shaker μια δόση εσπρέσο, ζάχαρη, βότκα και Tia Maria. Το έβαλε σε ποτήρι του μαρτίνι και το σέρβιρε στην Καμπέλ. Εκείνη το δοκίμασε και είπε: -«Είναι πραγματικά αυτό που χρειάζομαι! Πώς λέγετε;» -«Espresso Martini, Madame!».
Αυτά από εμένα, για σήμερα. Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον η ιστορία του Tia Maria.
Για περισσότερα κοκτέιλ με Tia Maria, δείτε τις σελίδες: www.cocktailmaking.co.uk, www.drinksmixer.com