Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Τα δικά μου σνίτσελ



Ξέρατε ότι το βιεννέζικο σνίτσελ έχει πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης; 170 ετών παρακαλώ και φτιάχνεται μόνο από μοσχάρι. Στην περίπτωση που ένα εστιατόριο σερβίρει σνίτσελ με χοιρινό είναι υποχρεωμένο να αναγράφει στον κατάλογο του “Βιεννέζικο Σνίτσελ με χοιρινό κρέας”. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του με άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Μια ακόμη παραλλαγή είναι και η δική μου!



Υλικά:
2 μεγάλα χοιρινά σνίτσελ
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 αυγά
αλεύρι
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δενδρολίβανο
1 κ.γ. θυμάρι
½ κούπα gouda τριμμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, και τα μυρωδικά. Κόβουμε τα σνίτσελ σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά και σε ένα τρίτο βάζουμε το μείγμα του ψωμιού.
Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το ψωμί. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσουμε.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα σνίτσελ. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για ½ ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Αν θέλετε προσθέστε τριμμένο gouda πάνω από κάθε σνίτσελ, πριν τα βάλετε στο φούρνο.
Τα σερβίρουμε ζεστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου