Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ποπιέτες Σαλμί



Τη συνταγή αυτή την βρήκα στο τετράδιο μαγειρικής της μητέρας μου. Νομίζω πως είναι ένα από τα κλασικά φαγητά που θα έκανε η μαμάς σας σε κάποιο μπουφέ ή επίσημα γεύμα. Είναι λίγο μπελαλίδικο, κομματάκι βαρύ, αλλά πολύ νόστιμο! Θυμίζει λίγο Τσελεμεντέ ή Βέφα Αλεξιάδου “Πρόσκληση σε Γεύμα”, αν σας λέει κάτι?! Ποιά μαμά δεν έχει στην βιβλιοθήκη της κάποιον από τους δυο. Δοκιμάστε το, μυρίζει μαμά!



Υλικά:
½ κιλό κρέας (κυλότο) σε λεπτές φέτες
½ κιλό κιμάς (δύο φορές αλεσμένος)
100γρ μπέικον ψιλοκομμένο
100γρ λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 κούπα μαύρο κρασί
3-4 ντομάτες τριμμένες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
2 αυγά
½ φέτα ψωμί
αλεύρι
γάλα
½ κ.γ ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε το μπέικον και το λουκάνικο σε λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί μαζί με το μπέικον και το λουκάνικο.
Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο γάλα. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με ½ κούπα κρασί. Προσθέτουμε τα αυγά, το ψωμί στημένο από το γάλα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα υλικά που τηγανίσαμε (μπέικον, λουκάνικο και κρεμμύδι).
Πλαταίνουμε τις φέτες του κρέατος χτυπώντας τες και τις κόβουμε στη μέση. Χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες ανάλογα με τις φέτες κρέατος που έχουμε.



Αρχίζουμε να γεμίζουμε ως εξής: βάζουμε την ανάλογη γέμιση στην άκρη της φέτας και αφού την τυλίξουμε σε ρολό, τη στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αλευρώνουμε τα ρολά και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στο ίδιο σκεύος τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφού προσθέσουμε το καρότο, κομμένο σε ροδέλες, το δεύτερο κρεμμύδι, σκόρδο, θυμάρι, τις ντομάτες και 1 κούπα νερό, τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε τις ποπιέτες σε ένα πιάτο. Περνάμε τη σάλτσα από το μύλο των λαχανικών και ξαναβάζουμε  τις ποπιέτες στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5’ λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις ποπιέτες με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου