Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Σοκολάτας, Περούτζια, Ιταλία



Το φεστιβάλ σοκολάτας είναι γεγονός!!!και ίσως είναι καλύτερα να μιλήσω στο πληθυντικό, γιατί φεστιβάλ σοκολάτας διοργανώνονται σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως και στην Αθήνα, κάτι που οφείλω να ομολογήσω μετά λύπης μου, πως δεν το ήξερα!!!Το μόνο φεστιβάλ σοκολάτας που γνώριζα μέχρι τώρα ήταν το φεστιβάλ της  Περούτζια για το οποίο και θα σας μιλήσω σε αυτό το post. Όσοι από εσάς αδυνατείτε να παραβρεθείτε τον Οκτώβριο στην Περούτζια, κρύψτε την όρεξη σας για σοκολάτα και ελάτε στην Αθήνα, από την καινούργια χρονιά, βέβαια!!!Οι απανταχού chocoholics, ας ενωθούμε!!!


Το φεστιβάλ σοκολάτας ξεκίνησε το 1993 και κλείνει φέτος τα 20 χρόνια ζωής του. Διοργανώνεται στη Περούτζια της Ιταλίας κάθε Οκτώβριο και διαρκεί 9 ημέρες. Προσελκύει εκατομμύρια κόσμου, τουρίστες και ντόπιους και είναι ένα από τα πιο μεγαλύτερα φεστιβάλ σοκολάτας στην Ευρώπη. 



Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει διαφορετικό θέμα. Για το 2013 το θέμα θα είναι το “Evergreen –Η βιώσιμη γλυκύτητα της ύπαρξης”. Ο επισκέπτης μπορεί να  αγοράσει σουβενίρ, να θαυμάσει γλυπτά από σοκολάτα, να συμμετάσχει σε μαθήματα ζαχαροπλαστικής, σε event γευσιγνωσίας, σε δεξιώσεις και γιορτές, να επισκεφτεί εργαστήρια σοκολάτας, εκθέσεις,  να γευτεί κάθε είδος σοκολάτας σε σχήματα που δεν μπορεί να φανταστεί, να γευτεί παχύρεστη ζεστή σοκολάτα, και να κάνει ακόμη και spa σε αυτή!!!


Περιττό να σας πω ότι η κράτηση ξενοδοχείο για το φεστιβάλ ενδείκνυται 6 μήνες πριν μιας και η πόλη είναι μικρή και ο κόσμος που σκοπεύει να επισκεφτεί το φεστιβάλ, αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.




Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου 2013 και για να πάρετε μια γεύση, δείτε το παρακάτω βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου