Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

English breakfast

Full english
Το English breakfast ή αλλιώς full English είναι το παραδοσιακό πρωινό των Άγγλων! Στο τόπο καταγωγής του σερβίρεται σε εστιατόρια και παμπ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Άλλωστε είναι χορταστικό πρωινό, νόστιμο με πολλές-πολλές θερμίδες, ικανό να αντικαταστήσει το κυρίως γεύμα σας!!! Αν το δοκιμάσετε και σας αρέσει, μη το τρώτε συχνά, αλλιώς αποφύγετε τη ζυγαριά!!! Οι Άγγλοι, το απολαμβάνουν από όσο ξέρω τις Παρασκευές!!! Good Appetite!!!

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Σοκολάτας, Περούτζια, Ιταλία



Το φεστιβάλ σοκολάτας είναι γεγονός!!!και ίσως είναι καλύτερα να μιλήσω στο πληθυντικό, γιατί φεστιβάλ σοκολάτας διοργανώνονται σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως και στην Αθήνα, κάτι που οφείλω να ομολογήσω μετά λύπης μου, πως δεν το ήξερα!!!Το μόνο φεστιβάλ σοκολάτας που γνώριζα μέχρι τώρα ήταν το φεστιβάλ της  Περούτζια για το οποίο και θα σας μιλήσω σε αυτό το post. Όσοι από εσάς αδυνατείτε να παραβρεθείτε τον Οκτώβριο στην Περούτζια, κρύψτε την όρεξη σας για σοκολάτα και ελάτε στην Αθήνα, από την καινούργια χρονιά, βέβαια!!!Οι απανταχού chocoholics, ας ενωθούμε!!!

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μόντε Κρίστο Σάντουιτς (Monte Cristo Sandwich)



Ξέρω ότι το όνομα του κάτι σας θυμίζει! Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, τώρα και σε σάντουιτς. Αστειεύομαι! Το σάντουιτς Μόντε Κρίστο είναι ξακουστό στη δύση και πολύ δημοφιλής! Φαντάζομαι πως του έδωσαν αυτό το όνομα, γιατί είναι παραλλαγή του γαλλικού τοστ και μιας και το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Γαλλία και ο Αλέξανδρος Δουμάς είναι Γάλλος συγγραφέας… ε, καταλαβαίνετε?!!! Τρώγεται κυρίως τηγανητό, το ψωμάκι του είναι βουτηγμένο σε γάλα και αυγό, κάτι σαν τις δικές μας αυγόφετες και η γέμιση του αποτελείται από τυρί, ζαμπόν ή/και γαλοπούλα. Συνοδεύεται με μαρμελάδα!!! 

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κρεατοπιτάκια με μπεσαμέλ

Τα κρεατοπιτάκια είναι ιδανικό φαγητό για μπουφέ. Έχουν ωραία εμφάνιση και είναι ιδιαίτερα νόστιμα και χορταστικά. Τα προτιμούν όλοι και δυστυχώς δεν μένει τίποτα στο τέλος για την οικοδέσποινα!!! Στα παιδικά πάρτυ της γενιάς μου, τα κρεατοπιτάκια κυριαρχούσαν στα μπουφέ και γινόταν φυσικά ανάρπαστα!

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ραβανί Βέροιας "The Light Edition"

Το ραβανί ή ρεβανί, όπως το λέμε εμείς στη Μακεδονία, έχει καταγωγή από τη Βέροια. Υπάρχουν πολλές συνταγές για ραβανί. Με γιαούρτι, με λίγα αυγά, με πολλά αυγά, με χοντρό σιμιγδάλι, με ψιλό σιμιγδάλι, με ινδοκάρυδο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ακόμη μια εκδοχή του ραβανί, μόνο που δεν έχει βούτυρο, για αυτό και θεωρείται light. Τελικά το ραβανί, όπως και να το κάνεις είναι τέλειο!!!

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κρητικός Ντάκος

Ο κρητικός ντάκος ή κουκουβάγια είναι παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να μας ετοιμάζει ντάκο για βραδυνό όταν γυρνούσαμε από το παιχνίδι, λυσσασμένα από την πείνα! Και βέβαια η επιστροφή στην Καβάλα, συνοδευόταν πάντα από κρίθινο παξιμάδι για να μην μου λείψει η γεύση της Κρήτης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!!!Ο ντάκος σήμερα τρώγεται σαν σαλάτα ή ορεκτικό στα εστιατόρια όλης σχεδόν της χώρας. Το καλύτερο βέβαια ξέρετε που θα το βρείτε?!!!

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκότα σοκολάτας με αμύγδαλα



Τα μπισκότα έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά στις Αγγλοσαξονική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγγλία και την Ολλανδία, την εποχή του Μεσαίωνα. Από τότε μέχρι σήμερα η μορφή τους έχει αλλάξει, τα συστατικά τους επίσης, υπάρχουν πολλές παραλλαγές τους, γλύκες, αλμυρές, που όλες είναι νόστιμες! Θεωρείται ιδανικό σνακ για κάθε ηλικία και απαραίτητος σύντροφος των ταξιδιωτών!  

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αλευρόπιτα Ηπείρου


Οι πίτες χωρίς φύλλο με χορταρικά, μυζήθρα, φέτα πρωταγωνιστούν στην Ηπειρώτικη κουζίνα. Τα υλικά απλά, εύκολο να τα βρεις και η παρασκευή τους ακόμη πιο εύκολη. Μια αλευρόπιτα μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε μια αναπάντεχη επίσκεψη, να σας χορτάσει χωρίς να χρειάζεται να τη συνοδεύσετε με κάτι επιπλέον, μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα γεύμα με φίλους και θα σας δοξάσει χωρίς κόπο! Η νοστιμιά της δεν συγκρίνεται!

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Νάξος (μέρος 2ο)



Φυσικά, στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας στη Νάξο, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει συνταγή! Άλλωστε, είμαστε food blog, όχι travel blog! Το φαγητό που σας περιγράφω παρακάτω λέγεται καλόγερος, ίσως το έχετε ακούσει ή δει κάπου στο διαδίκτυο. Ο καλόγερος είναι παραδοσιακή συνταγή της Νάξου! Δεν ξέρω από πού πήρε το όνομα του, ξέρω όμως ότι θα σας αρέσει πολύ!

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Νάξος (μέρος 1ο)



Καλό μήνα!!! Έφτασε και ο Σεπτέμβριος, δυστυχώς! Για να αποχαιρετίσουμε και αυτό το καλοκαίρι το post που επέλεξα να ανεβάσω είναι σχετικό με τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένα μικρό αφιέρωμα στην Νάξο, στον τόπο, τους ανθρώπους της, τα καλούδια της και τις αναμνήσεις που μας αφήνει και που θα μας συντροφέψουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!!!