Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Σαλάτα Νισουάζ


Κατάγεται από τη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας, εξού και το όνομα της. Η κλασική Νισουάζ περιέχει τόνο, αντσούγες, ντομάτα, φασολάκια, πατάτα, βρασμένα αυγά, μαύρες ελιές και μαρούλι. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της σαλάτας. Σας δίνω ακόμα μια!!!

Υλικά:
 
1 γαλλικό μαρούλι
2 μέτριες ντομάτα
2 βρασμένα αυγά
1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
4 πιπεράκια τουρσί
1 κ.σ. κάππαρη
10 ελιές καλαμών
Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:
 
Πλένουμε καλά τα μαρουλόφυλλα, τις ντομάτες και ξαρμυρίζουμε την κάππαρη σε λίγο νερό.
Κόβουμε το μαρούλι σε μέτρια κομμάτια με τα χέρια μας, κόβουμε τις ντομάτες και τα αυγά σε φέτες.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαρουλόφυλλα, τις ντομάτες, τα αυγά, τον τόνο, τα πιπεράκια ολόκληρα ή σε φετάκια, την κάππαρη και τις ελιές.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το πιπέρι. 
Ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου