Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αλευρόπιτα Ηπείρου


Οι πίτες χωρίς φύλλο με χορταρικά, μυζήθρα, φέτα πρωταγωνιστούν στην Ηπειρώτικη κουζίνα. Τα υλικά απλά, εύκολο να τα βρεις και η παρασκευή τους ακόμη πιο εύκολη. Μια αλευρόπιτα μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε μια αναπάντεχη επίσκεψη, να σας χορτάσει χωρίς να χρειάζεται να τη συνοδεύσετε με κάτι επιπλέον, μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα γεύμα με φίλους και θα σας δοξάσει χωρίς κόπο! Η νοστιμιά της δεν συγκρίνεται!

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες γάλα
½ βιτάμ
2 αυγά
250γρ τυρί φέτα
φρεσκοκομμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Ρίχνουμε τα αυγά και το 1/3 από τη φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Το μείγμα πρέπει να γίνει σαν χυλός. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε καλά να πάει παντού.

Σκορπάμε μικρά κομμάτια βουτύρου στην επιφάνεια της πίτας και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 200ο C, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε τη πίτα όσο είναι ζεστή.



6 σχόλια:

  1. μου άνοιξε η όρεξη βρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά…. εύκολη και νόστιμη… ειδικά όταν είναι ζεστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι… τελικά οι καλύτερες γεύσεις κρύβονται στην απλότητα! Καλή Εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα, χαίρομαι όταν νέοι άνθρωποι δημιουργούν στην κουζίνα.
    Ένας λόγος που κρατώ ημερολόγιο, για΄τι έτσι νοιώθω εγώ αυτό που κάνω, είναι για να έχουν πρόχειρες τις συνταγές της μαμάς τα παιδιά μου στα μαγειρικά τους ταξίδια.
    Η σελίδα σου μου αρέσει πολύ, τα θέματα της ο τρόπος γραφής αλλά και η παρουσίαση με τόσο ωραίες φωτογραφίες
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες, Ξανθή μου! σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ...Όσον αφορά το ημερολόγιο που κρατάς, πίστεψε με, τα παιδιά σου θα το εκτιμήσουν πολύ αργότερα! Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή