Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Παγωτό Βανίλια με γεμιστά Παπαδοπούλου



Γεμιστά Παπαδοπούλου?! Τι να λέμε τώρα?! Τα αγαπημένα των παιδικών μας χρόνων... Δαγκώνεις το μπισκότο και το στόμα σου γεμίζει από γεύσεις εκρηκτικές! Μμμμμ.. λεμόνι, πορτοκάλι, μπισκότα, γάλα. Θεϊκό! Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει περισσότερο από το προηγούμενο, σίγουρα είναι εξίσου νόστιμο και πρωτότυπο! Τι δηλαδή, μόνο η Δωδώνη θα ανακαλύπτει καινούργιες γεύσεις?!

Υλικά:

1 μεγάλο ζαχαρούχο γάλα

1 μεγάλο εβαπορέ

1 σαντιγί Morfat σε ανοξείδωτο κουτί

1 πακέτο Παπαδοπούλου γεμιστά με λεμόνι

1 πακέτο Παπαδοπούλου γεμιστά με πορτοκάλι




Εκτέλεση:

Βάζουμε την Morfat στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη χτυπάμε  στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5’ με 10’ λεπτά. Προσθέτουμε τα γάλατα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Έπειτα από μια ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ για 1’ με 2’ λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 6 φορές, κάθε μια ώρα. Την τελευταία φορά προσθέτουμε τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε το μείγμα μας απαλά.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα είναι έτοιμο.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το παγωτό σε πλαστικά μπολάκια και να τα σκεπάσουμε με  μεμβράνη ή αν έχουμε θήκες παγωτού να τα βάλουμε σε αυτές.

Η βασική συνταγή βρίσκεται στο κουτάκι της Morfat. Η προσθήκη των μπισκότων είναι δική μου. 



2 σχόλια:

  1. Στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμη παγωτομηχανή, υποθέτω ότι παραλείπουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία με το χτύπημα του μίξερ, σωστά; Δηλαδή βάζουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή μαζί με τα μπισκότα?
    Βάσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή