Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Πατάτες φούρνου



Ξέρατε ότι στο Χριστόφορο Κολόμβο χρωστάει η Ευρώπη την ανακάλυψη της πατάτας?! Βέβαια! Τις έτρωγαν οι ιθαγενείς της Αμερικής και οι Ίνκας. Στην Ελλάδα φυσικά, όπως και πολλά άλλα, ήρθαν μετά από τρεις αιώνες περίπου. Τις έφερε ο Καποδίστριας και από τότε έχει γίνει της πατάτας! Τις μαγειρεύουμε λεμονάτες, με ντομάτα και κανέλα, με πορτοκάλι, μυρωδικά, με κρέας, με λαχανικά, σφουγγάτο, μουσακά, στο φούρνο, στο τηγάνι, στη κατσαρόλα, στα κάρβουνα. Μια ακόμη εκδοχή είναι και η παρακάτω.
Υλικά:
8 πατάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1  κ.γ κουρκούμι
½ κ.γ γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ ρίγανη
1 κ.γ δενδρολίβανο
1 κ.γ θυμάρι
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, όλα τα μυρωδικά μας, 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με ελάχιστο λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου