Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Ψαράκια τηγανητά



Ίσως η απλότητα αυτής της συνταγής να μην σας λέει κάτι, αλλά ενώ έψαχνα για να εμπλουτίσω λίγο το post μου, έπεσα σε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Ξέρατε ότι ο χαρακτηρισμός “γαύρος” για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού προέρχεται από το άλογο που είναι έτοιμο να τρέξει σε αγώνα; Όπως επίσης αναφέρεται και σε εκείνους που θεωρούνται μάγκες και εραστές. Στα αρχαία ελληνικά το επίθετο γαύρος προσδιόριζε άνθρωπο με ανδρεία. Ας με συγχωρέσουν οι αντίπαλοι των “γαύρων”, εγώ απλά γνώσεις μεταφέρω!!!
 

Υλικά: 

1 κιλό ψαράκια (γαύρος, αθερίνα, μαρίδα)
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τα ψάρια (που μας έχει καθαρίσει ο ψαράς μας, αν χρειάζονται καθάρισμα) και τα αλατίζουμε 1 ώρα περίπου πριν τα τηγανίσουμε.

Έπειτα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι.

Σερβίρουμε τα ψαράκια ζεστά με πράσινη σαλάτα και ουζάκι.


Πηγή: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου