Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Πάστα Φλώρα


-«…Εμείς τη φωνάζουμε Πάστα Φλώρα, γιατί τρώει όλο μαρμελάδες, είναι γεμάτη από μαρμελάδα.» Ατάκα από την ταινία «μια τρελή τρελή οικογένεια» με τη Μαίρη Αρώνη, την Πάστα Φλώρα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Υγιεινό πρωινό


Φήμες λένε ότι η “δίαιτα της Δευτέρας” είναι κινητή εορτή!!! Οπότε, όποιος γιορτάζει ας ξεκινήσει δίαιτα...

Πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι το πρωινό είναι το κυριότερο γεύμα της ημέρας. Ένα καλό και υγιεινό πρωινό πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ένα πρωινό χωρίς λιπαρές ουσίες σου δίνει ενέργεια και είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε περιττές θερμίδες. Βάλτε το στην καθημερινότητα σας.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Σκωτσέζικα αυγά "Scottish eggs"

«Alba gu bràth»που μεταφράζεται ως «Σκωτία για πάντα» αποτελεί έκφραση της Κέλτικης γλώσσας της Σκωτίας.
Η πανέμορφη Σκωτία με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα κάστρα, τα μαγευτικά Χάιλαντς, τη λίμνη Λόχνες (Loch Ness) που φιλοξενεί το περίφημο τέρας της και το ουίσκι, έχει και καλό φαγητό. 
Τα σκωτσέζικα αυγά θεωρούνται φαγητό για picnic, για αυτό και δεν τρώγονται μόνο ζεστά. Κάτι ξέρουν οι Σκωτσέζοι!!!

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Σαλάτα Νισουάζ


Κατάγεται από τη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας, εξού και το όνομα της. Η κλασική Νισουάζ περιέχει τόνο, αντσούγες, ντομάτα, φασολάκια, πατάτα, βρασμένα αυγά, μαύρες ελιές και μαρούλι. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της σαλάτας. Σας δίνω ακόμα μια!!!

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Tia Maria "The Jamaican Goddess"


Το Tia Maria είναι ένα εξωτικό μείγμα από φυσικό εκχύλισμα βανίλιας και του καλύτερου φρέσκου τέλειου καβουρντισμένου καφέ. Τη μοναδική του γεύση συμπληρώνει το Τζαμαϊκανό ρούμι. Ένα χαρμάνι από χρυσοκόκκινες κεχριμπαρένιες αποχρώσεις με μια δόση καραμέλας που απογειώνει τη γεύση του, κάνοντάς το ιδανικό mix για εξωτικά κοκτέιλ.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Αρνάκι εξοχικό "αλλιώς"

Το αρνάκι μας φέτος έμεινε παραπονεμένο… φάγαμε άλλο αρνάκι ωραιότατο στη σούβλα… μετά από τόσες μέρες, νομίζω πως θα ήταν ωραία να ξαναθυμηθούμε την γεύση του. Βέβαια σούβλα δεν έχουμε, οπότε θα το κάνουμε στο φούρνο εξοχικό… αλλιώς!!!

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Κολιοί στη λαδόκολλα

Τι θα λέγατε για ψαράκι σήμερα;;; Αν και ένα τσιπουράκι προς Βάρκιζα θα ήταν ότι καλύτερο...ας μη μου βάζω ιδέες, όμως! Πεταχτείτε μέχρι τον ψαρά σας και πάρτε ότι σας κάνει κέφι. Εγώ προτείνω κολιούς!!!

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Κάν’το αλλιώς "Μπουγατσάκια"




























Τα Γαλακτομπουρεκάκια που έχετε ετοιμάσει, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, μέχρι να ροδίζουν.

Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, χωρίς να τα ψήσετε. Θα είναι εκεί για να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους, όποτε χρειαστεί.
Το έχω δοκιμάσει!!!

Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Γαλακτομπουρεκάκια


Η βόλτα στον εθνικό κήπο είναι υπέροχη, πραγματικά. Ένας παράδεισος στο κέντρο της Αθήνας! Μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια… χειμώνας, στη λίμνη με τις πάπιες, να τις κοιτάμε με τόσο ενθουσιασμό! Η εποχή είναι διαφορετική, οι ζωές μας επίσης, οι αναμνήσεις όμως αξέχαστες!
Η σημερινή συνταγή είναι Γαλακτομπουρεκάκια…. λατρεμένο γλυκό, σαν τις αναμνήσεις μου!!!

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Θέλω γλυκό τώρα! "Φρουτοσαλάτα με φράουλες και κονιάκ"


Το tip της ημέρας…
Φρουτοσαλάτα με φράουλες και κονιάκ
Μετά ίσως από μια κουραστική μέρα ή μετά από φαγητό πλούσιο σε λιπαρά, νομίζω πως μια φρουτοσαλάτα είναι ότι καλύτερο!!!
Σας έχει τύχει να επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά, μες στο κακό σας χάλι, ταλαιπωρημένοι, διψασμένοι, αναζητώντας κάτι να σας δώσει ενέργεια και να σας χαλαρώσει; 
Μια χιλιοδοκιμασμένη συνταγή με σίγουρη επιτυχία, ελάχιστο χρόνο και κόπο…